Däckfabrikat i bokstavsordning

AdvanceAeolusAgstarAllianceAlturaAmerican ClassicAnlasAntaresAnteoAPlusApolloArmourAscensoAtlasATPAtturoAustoneAvon

CachlandCamacCargopowerCarlisle – CeatCokerComforserContinentalContireCooperCordiantCrosswindCSTCultor

ImperialImportInfinityInsaIRC TireITP

NankangNeolinNexenNittoNokianNordexxNorrskenNortenha

TaifaTaurusTechkingTianliToledoTomketTorqueTouradorToyoTracmaxTrayalTrazanoTrelleborgTriangleTristar

Vilka är de olika typerna av däck och när ska du använda dem

Det finns många olika typer av däck, alla med sina unika egenskaper. Vilken typ av däck du ska använda beror på bilen, vädret och dina körvanor.

Den mest populära typen av däck är helårsdäck. Den är designad för att fungera bra under de flesta förhållanden och kan användas för både sommar- och vinterkörning. Om du bor i en tempererad region där vädret ändras från sommar till vinter, då är detta det bästa valet för dig.

Om du bor i ett område med extrema väderförhållanden som kraftig snö eller mycket regn, då bör du använda ett vinterdäck eller allvädersdäck. Vinterdäck är designade för att fungera bra i kalla temperaturer och snö medan allvädersdäck presterar bättre än andra typer i våta förhållanden men sämre än vinterdäck i snö.

Hur mycket kostar ett däck och varför bör du överväga att byta ut dem

Däck är den enda delen av din bil som rör vägen och de måste vara i gott skick. Däck kostar mycket och du bör byta ut dem om de är utslitna, kala eller har en punktering.

Kostnaden för däck varierar beroende på var du köper dem och hur många du köper på en gång. En uppsättning med fyra däck kan kosta mellan 2000-6000 för en mellanklassuppsättning. Priset går upp om du vill ha däck av högre kvalitet eller behöver fler än fyra.